Sayfalar

11 Aralık 2010 Cumartesi

ALİ SAMİ YEN'İN RUHUNU DA ÖLDÜRDÜNÜZ, YAZIKLAR OLSUN...



Mehmet AYSAN

Sen Adnan Polat, bu takımın gelmiş geçmiş en kötü günlerini geçirmesinde, en büyük sorumluluk sende. Bu takımın başına Adnan Sezgin'i musallat eden sensin. Bu futbolcu diye sahaya çıkan onlarca kazmayı da milyonlarca lira harcayarak transfer eden sensin. Bu camia seni hiç unutmayacak. Mesela 20 yıl sonra kötü bir sezon geçirirken takım, "Adnan Polat döneminden daha kötü olamaz" diyecekler. Artık kına yakabilirsin. Herşeyin olduğu gibi Ali Sami YEN'in de içine ettin.

Sen Adnan Sezgin, adının karıştığı skandallardan sonra, utanmadan hala bu camiada görev yapıyorsun. Bu camiada Adnan Polat dışında herkes senden nefret ediyor, sen hala sıkılmadan bu kulüpten maaş alıyorsun. Senin bu kulübe verdiğin zararı, hiçbir düşmanı veremez. Düş artık yakamızdan be adam,sokağa çıkacak yüzün kalsın.

Siz Galatasarayın beş para etmez yöneticileri, Adnan Polat'ın her dediğine evet demekten başka birşey bilmeyen, birbirinin altını oymaktan zevk alan, bir Adnan Sezgin'i bile kovmaktan aciz olan, kifayetsiz, kerameti kendinden menkul adamlar topluluğusunuz. Bir adam vardı içinizde, Haldun Üstünel, zaten O'nu da durdurmadınız. Hadi şimdi eserinizle övünün.

Siz Galatasaray forması giyen ama asla Galatasaray futbolcusu olamayacak beceriksiz, ruhsuz ve kişiliksiz herifler. Barış Özbek, Servet Çetin, Gökhan Zan, Ayhan Akman, Juan Pablo Pino, Ufuk Ceylan, vs, vs...Sizin bu kulübe geldiğiniz güne, sizi bu kulübe getirenlere, sizin aldığınız paraya yazıklar olsun. Önüne gelen takıma yenildiniz, önüne gelen futbolcuyu yıldız yaptınız. Ligdeki bütün takımlar, en rahat deplasman olarak Ali Sami Yen'de oynadı bu yıl. Oysa bu stattan Milan, Real Madrid, Leeds, Liverpool ve niceleri puan çıkaramadan gitmişti yıllar boyu. Metin Oktay'ın, Cüneyt Tanman'ın, Hakan Şükür'ün, Bülent Korkmaz'ın, Ergün Penbe'nin giydiği formalar sizin sırtınızda ya, daha ne olsun.

Sen Gheorghe Hagi, bu takıma ümit olarak geldin, derdimize ilaç olur denilerek baştacı edildin. Gelir gelmez takımın en iyi iki oyuncusu Misimoviç ve Elano'yu gönderdin. Takıma saçma sapan defansif bir futbol oynattın. Kendi sahanda en dandik rakiplerin karşısına bile üç ön libero ile çıkarak, ne kadar korkak bir teknik adam olduğunu herkese gösterdin. Yaptığın saçma sapan oyuncu değişiklikleri ile, kazanılacak maçları kaybettirdin. Oyunu okuma becerinin sıfır olduğunu bizlere ispatladın. Ve geldin geleli sadece 2 maç kazanıp 7 puan toplayabildin. Bu takım hocasız bundan daha fazla puan alırdı ve sen bunu bile başaramadın. Ve Hagi efsanesini paramparça ettin.

Artık ister istifa edin, ister etmeyin, ister utanın, ister utanmayın, ister bundan sonra maç kazanın, ister küme düşün, ister Arena'da maç yapın, ister Güngören Stadında önemi yok. Çünkü artık Ali Sami Yen yok, ruhu da yok, cehennemi de. Sizler el birlik Ali'yi Sami'yi ve YEN'i öldürdünüz. Ellerinize sağlık.

Ve Ali Sami Yen Stadı, 14 Aralık 1964 gününden beri, bizlere müthiş ev sahipliği yaptın. Müthiş zaferlere eşlik ettin. Yenilgilere de şahit oldun ama böylesi bir hezimetler zincirine hiç şahit olmamıştın. Ve bunu hiç hak etmemiştin sevgili Mabet. İyi ki yıkıyorlar seni, yoksa bu yukarıda ismini andıklarım, seni kahrından paramparça edeceklerdi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder