Sayfalar

18 Şubat 2011 Cuma

DÜNYA SPOR TARİHİNİN EN BÜYÜK SKANDALI



Mehmet AYSAN

Bizim oralarda bir hikaye anlatılır. Yıllar önce bir köyde bir yörük yaşarmış. Adam birgün Cuma namazı için camiye gitmiş. Namazda çok şıkışmış fakat dışarıya da çıkamamış. Ve dayanamayıp büyük abdestini camiye yapmış. Bu olayın ardından yörük köyü terketmiş. Aradan yıllar geçmiş. Birgün yolu aynı köyün oralardan geçerken, kendince bir uğrayayım köye diye düşünmüş, herhalde unutmuşlardır camiye pislediğimi.

Köyün girişinde bir kadın çocuğunu dövüyormuş. Yörük kadına, neden dövüyorsun bacım küçücük çocuğu demiş. Kadın da adama dönüp; ne küçüğü be adam demiş, yörüğün camiye pislediği sene doğdu O demiş. Yörük de bunlar beni daha unutmamış deyip, geriye dönmüş.

İşte bu hikayedeki gibi, bu skandal da yıllarca unutulmayacak. Bu işten anlayanlar, Taurasi'nin dopingli diye ilan edildiği ama suçsuz olduğu ülke diyecekler Türkiye için. Yetmiş milyonluk ülkenin, doğru düzgün doping testi yapabilen bir merkezi bile yok diyecekler. Bu ülkeye transfer edilmek istenenler, ya bize de aynı şey olursa deyip, gelmekten vazgeçecekler.

Hata yapanların, yaptıkları hatayı bile kabul etme erdemini bile göstermedikleri bir ülke burası. İtiraz edildiğinde, acaba hata yapmış olabilirmiyiz diye düşünmeyen, biz yaptıysak doğrudur kibrindeki insanların ülkesi burası. Fenerbahçeli yöneticinin dediği gibi, Bir yılda ikna edilen oyuncunun, bir günde gönderildiği ülke burası.

Özür de, istifa da, tazminat da bu işi paklamaz. Dünyaya rezil olduk bir kez daha vesselam.

2 yorum:

  1. siz Misimoviç için 3 ay aşındırın kapıları sonra ciklet çiğnedi diye yollayın.Futboldan anlamayn sadece para bablarının başkan olduğu ülkede bunların olması gayet normaldir.kondisyonun,ofsayt ne olduunu bilmeyen kaç taner başkan olduunu herkes çok iyi biliyor.

    YanıtlaSil
  2. http://www.htspor.com/super_lig/haber/602251-bu-fener-ya-sike-yapar-ya-kaleci-satin-alir

    YanıtlaSil