Sayfalar

25 Haziran 2011 Cumartesi

CESC YUVAYA DÖNÜYOR



Cansu UTKAN

Katalan olan Fabregas futbola Barça'da başladı. 2003 yılına kadar Barça'nın alt yapısında olan Fabregas, takımının A takımına geçmeden Arsenal'e transfer oldu. Birçok futbolsever tarafından Barça’nın bu tutumu eleştirilmişti, bense o zaman da şu an da bunun her iki taraf açısından en doğrusu olduğunu düşünüyorum. Cesc 2003’te Arsenal’a giderek kendisi için en iyi kararı vermişti. Gerek öldürücü pasları( ki bu paslar en kararlı savunmayı bile etkisiz hale getiriyor, bunu Arsenal’da gördük), gerekse üstün gol sezme yeteneğiyle ve topu oyalamadan direkt gole en yakin noktaya aktarmasıyla Cesc ; yedek bırakılarak ziyan edilecek son futbolculardandır. 4-3-3 düzeninde oynayan Barça’da Cesc’in yedek kalması işten bile değildir çünkü sistemlerinde üçlü ortasaha var ve bunların ikisi Xavi-Iniesta iken biri her zaman defansif bir oyuncu oluyor, ayrıca takımda daha az söz sahibi olacak Xavi-Iniesta ikilisi varken, klişe tabirle rütbesiz asker gibi olacak. oysa Arsenal'da takımın lideri olarak izlemesi çok daha keyifliydi kendisini.



Malesef Arsenal’a transfer olduğundan beri kendisi hakkında Barça’yı istiyor, ha geldi ha gecelecek manşetleri eksik olmadı. Maalesef diyorum çünkü adamın Barça’ya olan zaafı apaçık ortada fakat Arsenal’ın harika kontrol mekanizması ve üstün menajerlik başarısıyla bu durum geciktirildi ama beklenen son çattı geldi.



Cesc artık yuvasına dönüyor.

Bir Barça sempatizanı olsam da böyle bir yeteneği yedek kulübesinde görmeyi yüreğim kaldırmaz. Xavi’nin hali hazırda en az iki sene daha etkin rol acağı ilk 11’de kim ne derse desin Cesc hak ettiği değeri Barça’da bulacak olsa da hak ettiği oyunu burada gösteremeyecek. Ancak altyapıdan yetişen Katalanların o harika uyumunu daha sahaya gireceği ilk maçta bile göreceğiz, bu açıdan zevkle seyredeceğimiz kesin.

2 yorum:

  1. ben de seninle aynı fikirdeyim..kesinlikle arsenal de kalmasından yanayım...
    barçanın'da kapalı savunmaları açamadığı maçlarda,sistemini değiştirip hem dikine süratli gidebilen hem de şu çekebilen affelay gibi bir iki oyuncuya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.cesc arsenalde güzel.

    kıvanç balkan

    YanıtlaSil
  2. fabregas yedek kalmak itemiyorsa barcelonaya daha gitmesin. biraz daha sabretsin.

    YanıtlaSil