Sayfalar

13 Temmuz 2010 Salı

BÜTÜN MAÇLAR CANLI



2010 - 2011 sezonunda Süper Ligde 9 maçın tamamı canlı yayınlanacak.

Mehmet AYSAN

Geride bıraktığımız sezonda haftada 4 maçın canlı yayınlandığı ligimizde, yeni sezondan itibaren 9 maçın tamamı canlı yayınlanacak. Maçlar Cuma, Cumartesi, Pazar ve Pazartesi oynanacak. Avrupanın birçok ülkesinde maçların tamamı canlı yayınlanıyor. Bu uygulamanın çok yerinde olduğu ve birçok sıkıntıyı gidereceği kanısındayım.

Öncelikle canlı yayınlanan maçlarda performansları daha yüksek olan futbolcular diye bir sıkıntımız kalmayacak. Artık her maç canlı olacağı için futbolcuların performansı belirli bir standarta ulaşacak.

Canlı yayınlar için bütün stadların ışıklandırma sistemleri gözden geçirilecek, aydınlatmalar daha güzel olacak.

Canlı yayınlanmayan maçlarda "ne hakem hataları oluyor bir görseniz" sızlanmaları sona erecek. Hakemler daha dikkatli olacak.

Her hafta maç programı açıklandığında, neden şu takımın değil de bu takımın maçı yayınlanıyor tartışmaları son bulacak. Artık klüpler bu konuda şikayetçi olamayacak.

Ve en önemlisi, LİG TV bu duruma uygun paketler satışa sunacak. Her takımın paketi ayrı ayrı satılacak. İzleyiciler sadece bir takımın o ay içinde oynayacağı maçları satın alarak, çok uygun ücretlerle maç izleyebilecek. Ayrıca sadece şampiyonların maçları, sadece Anadolu takımları gibi paketlerle izleyicilere, değişik alternatif paketler sunulabilecek.

Yayın ihalesine çok yüksek bir ücret ödeyen DIGITURK' ün talep ettiği, Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliğinin de onay verdiği 9 maçın canlı yayınlanması, anlaşılan Türk Futbolunun avantajına olacak.

Geriye kaldı stadların yenilenmesi, konforlu hale getirilmesi ve seyirci sıfatıyla stada gelen çapulculardan temizlenmesi. Hadi bi gayret, bu işi de halledin lütfen...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder