Sayfalar

2 Temmuz 2010 Cuma

HOLLANDA : 2 BREZİLYA : 1 LEVENT ÖZÇELİK : 0



Kemal UTKAN & Mehmet AYSAN

Dünya Kupası 2010' un ilk çeyrek final maçında Hollanda, kupanın mutlak favorilerinden Brezilya'yı 1-0 geriden gelerek 2-1 mağlup etti. Bu sonucun ardından Brezilya kupaya veda etti.

Maç ile ilgili kısa kısa...

- Maçın adamı tartışmasız Wesley Sneijder idi. Önce ortaladığı top, Brezilya defansının hatasında beraberliği getirdi. Ardında korner pozisyonunda kafayla takımını öne geçirdi. Hollandanın her atağında O'nun payı vardı.

- Elano olmadan Brezilyada işleyiş bozuldu, orta saha aksadı.

- Robben iyi oynamasına rağmen, birkaç mutlak pozisyonda pas vermede gecikince farkın açılması engellendi. Fakat Hollanda da Robben ve Sneijder varken, maç kaybetmeleri sürpriz olurdu.

- Hollanda teknik direktörünün Robben'i sarı kartı olmasına rağmen ve son dakikalarda sık sık faul yapmasına rağmen oyunda tutması tam bir kumardı.

- TRT spikeri, bu maçta vuvuzeladan ve Ömer Üründülden daha çekilmezdi. Dirk Kuyt adlı oyuncuya ısrarla Köyt demesi, ekran başındakilerin Kuyt'a top gelmemesi için dua etmelerine yol açtı. Bu kadar büyük bir kurumda böyle bir hatanın yapılması gerçekten düşündürücüydü.

- Brezilyalılar da çok üzülmesin, nasılsa 2014 Dünya Kupası evlerinde olacak ve nasılsa Brezilya o kupayı büyük ihtimalle kazanan olacak.

2 yorum: