Sayfalar

6 Ağustos 2010 Cuma

BU NE BİÇİM MİLLİ TAKIM



Mehmet AYSAN

A Milli Futbol Takımının Romanya ile oynayacağı özel maçın aday kadrosu açıklandı. Kadroyu görünce, içimden keşke hiç açıklanmasaydı diye geçirdim. Tahmin ediyorum birçok futbolsever de bu yorumu yapmıştır. Vakit kaybetmeden eleştirilerimi sıralayayım;

1) Bir kere bu takımın hocası Hiddink mi, yoksa hala Fatih Terim mi belli değil. Bu kadronun Terim'in çağırdığı kadrodan ne farkı var? Madem aynı kadro çağrılacaktı, neden Terim gitti ve neden dünyanın parası verilerek Hiddink göreve getirildi?

2) Demek ki Terim zamanında da kadroyu belirleyen Oğuz Çetin'miş. Çünkü bu kadroda değişmeyen bir o kaldı. Belli ki davul Hiddink'te ama tokmak Oğuz Çetin'de. Hangi takımdaki hangi başarısına bakılarak yıllardır Milli Takımda görev yapan Oğuz Çetin bu gücü nerden alıyor?

3)Yıllar sonra bir mucize gerçekleştirip ligin beşinci şampiyonluğunu kazanan Bursaspordan sadece 2 ( yazıyla iki ) oyuncunun çağırılması, bu takımı belirleyenlerin adalet duygusunun olmadığının kanıtıdır. Volkan Şen niye yok mesela, Ömer Erdoğan neden yok ?

4) Disiplinsizliği boyunu aşmış olan Kazım Kazım'ın Fenerbahçede oynamak dışındaki artısı nedir acaba? Mehmet Aurelio'nun son bir yılda ne yaptığını bilen var mı? Gökhan Zan, son bir yılda kaç resmi maç yaptı? Ne zamana kadar aynı oyuncular çağrılmaya devam edecek? Milli Takım masonik bir örgütlenme midir ki, hep aynı kişiler çağrılıyor?

5) Fatih Tekke, Gökdeniz Karadeniz, İbrahim Toraman hadi Terim'le sorun yaşamıştı. Acaba ayrılırken Oğuz Çetin'e vasiyet mi etmiş de bu futbolcular hala Milli Takıma çağrılmıyor?

6) Bu ülkede alt liglerde Milli Takımı zorlayabilecek hiç futbolcu yok mu? Dandik bir hazırlık maçına dahi çağırılamayacak durumda mı bu çocuklar?

7) Daha onlarca soru sorulabilir ama faydası yok, anlaşılan o ki Türk Milli Futbol takımı Türkiyenin Milli Takımı olamayacak, en azından bir süre daha...

2 yorum:

  1. BUNLARA EK OLARAK KAYSRİ GENÇLERBİRLİĞİ TRABZON ANKARAGÜCÜ .... DE YOK MESELA TRABZON DAN GİRAY EGEMEN GENÇLERBİRLİĞİNDEN MUSTAF PEKTEMEK AYKUT NİYE YOK VE HİÇ ÇAĞRILMADI?

    YanıtlaSil
  2. zaten dedigin gibi mehmet,kadroyu gordugum anda sok oldum...bisey olmaz bu takimdan.....

    YanıtlaSil