Sayfalar

27 Kasım 2010 Cumartesi

TÜRK FUTBOLUNU REZİL EDENLER…



Mehmet AYSAN

Bursasporun Şampiyonlar Ligindeki beşinci maçını da kaybedip, Avrupaya havlu atmasının ardından, medyada köşeleri tutmuş “amigo” spor yazarları hemen içlerindeki sıkıntıyı dökmeye başladılar. Keşke Bursaspor yerine Şampiyonlar Ligine Fenerbahçe, Galatasaray veya Beşiktaş’dan biri gitseymiş (sanki her gittiklerinde kupa alıp dönüyorlar gibi), Bursasporun futbolcuları Avrupada çok tecrübesizmiş (sanki üç İstanbullunun futbolcuları Avrupada birer efsaneymiş gibi), alın size Anadolu ihtilali gibi ipe sapa gelmez yorumlarda bulundular.

Bu yorumların bir çoğu sinir bozucu da olsa, katlanılabilirdi. Ama biri vardı ki, cahilliğin, futboldan anlamamazlığın, tesadüfen amigo iken spor yazarı olmuşluğun zirvesindeki örnekti. Hürriyet gazetesinin internet sayfasında yazan (gazetede yazdırmıyorlar) Meriç Tunca, Bursaspor'u rezil edenler başlıklı yazısında, Fenerbahçenin son maçında yatmayan Trabzonspora, Bursaspora yenilen Beşiktaşa, Bursasporun şampiyon olmasına sevinen Galatasaraya ve sanki suçmuş gibi şampiyon olan Bursaspora kinini kusmuş.

Avrupadan sıradan takımları dediği Bursasporun rakipleri için, basit bir araştırma yapma zahmetine bile katlanmamış. Bursasporun grubundaki Manchester United’ı herhalde dünyada tanımayan yoktur. Valencia, 6 kez La Liga’yı, 3 kez UEFA Kupasını, 1 kez Kupa Galipleri Kupasını ve 2 kez de UEFA Süper Kupasını kazanmış, Avrupanın en köklü takımlarından biridir ama, Meriç beye göre sıradan. Glasgow Rangers ise, 150 yıllık bir klüp ve 51 defa İskoçya Ligini kazanmış bir takım. İskoçyada zaten iki takım var derseniz, Rangers, 1 kez Kupa Galipleri Kupasını Kazanıp, iki defa da final oynamış. Hani Meriç beyin taraftarı olduğu takımın 28 yıldır kazanamadığı kupayı kazananların mücadele ettiği kupayı.

Meriç beyin, saçmalamaları bununla kalsa iyi, geçen sene ligde Bursapor üç maçta dokuz puanı hükmen cebe götürmüş. Be adam geçen yıl lig 17 takımla oynanmadı mı, ligdeki bütün takımlar Federasyon tarafından küme düşürülen Ankarasporla oynayacakları maçları hükmen galip sayılıp, 6’şar puan almadılar mı? Sanki Bursaya haybeden verilmiş bu puanlar. Adamlar fazladan sadece Diyarbakır seyircisinin olay çıkardığı maçtan hükmen 3 puan aldı.

Bursapor, geçen sene de hikayeden top oynuyormuş bu sene de. Lafa bak, puan cetvelinde senin amigoluğu yaptığın takımın önünde ama. Buna ne diyeceksin? Bursa hikayeden top oynuyorsa, senin takım, masaldan top oynuyor o zaman. Kaf dağının ardından gelecek 3 şampiyonluğu bekliyorsunuz hep beraber.

Son olarak Galatasaray için söylediği bir laf var ki, bu adamda izan yok dedirtmeye yetiyor;

“Çünkü ''Benim gönlüm Bursaspor'un şampiyonluğundan yana'' diyenlerin geçmiş dönemlerde yöneticilik yaptığı takım da, o 1 gol için 50 takla atmıştı..”

diyor efendi olmayan bey Meriç. Senin takım da gruptaki 6 maçta 1 puan alabilmek için 100 takla atmıştı ama alamamıştı. Unuttun galiba. Şampiyonlar Liginde 0 (yazıyla sıfır) çeken takımlar yaz bakalım arama motoruna, bak bakalım Türkiyeden hangi takım çıkacak karşına, bir de back yap, ardından UEFA ve Süper Kupayı kazanan takımlar yaz, bir de oraya iyi bak Türkiyeden hangi takım çıkacak karşına ???

Son olarak, Bursasporu kim rezil etti senin yazından anlayamadık ama, Türk futbolunu senin gibi futboldan anlamayan, amigo yazarlar rezil ediyor...

1 yorum:

  1. Mehmet Hocam yazdıklarınıza katılmamak elde değil...Bu fenerbahçe takımı ve taraftarının herzaman ki çekememezliği işte...

    YanıtlaSil