Sayfalar

2 Mart 2011 Çarşamba

DAHA NE KADAR KAYBEDECEKSİNİZ



Mehmet AYSAN

Önümüzdeki yıl Avrupa Kupalarına katılabilmek için, elindeki kalan son şans olan; Ziraat Türkiye Kupasına, son bir gayretle asılan Galatasaray, çeyrek final rövanş maçında, Gaziantepspor ile berabere kalarak kupaya veda etti. Galatasaray taraftarı, Türk Telekom Arena Stadı'nın tribünlerini büyük ölçüde boş bıraktı.

Maçın başından itibaren atak oynamaya çalışan ve pozisyonlar da bulan Galatasarayda haftalar sonra kendi mevkisinde oynayan Sabri, 18.dakikada sakatlanarak yerini Serkan Kurtulmuş'a bıraktı. Hafta sonu oynanan İ.B.Belediyespor maçının basın toplantısında; "Sabri'nin gerçek yeri orta sahadır" diye buyuran Hagi'nin, bu kararından neden bu kadar çabuk vazgeçtiği ise anlaşılamadı.

İlk yarının en net pozisyonu, Baros'un topu G.Antepspor kalecisine nişanladığı pozisyondu. İkinci yarıda da Galatasaray pozisyonlar bulmaya devam etti fakat golü bulamadı. Gol kısırlığını oyuna sonradan giren, Pino ve Yekta da çözemedi. Yekta'nın oyuna girdiği pozisyonda, kaptan Ayhan'ın sürekli ıslıklandığı için oyundan alınması ise gözlerden kaçmadı. Ayhan oyundan çıkarken, formasını çıkarıp, armasını öperek, direk soyunma odasına gitti.

Galatasarayın maç boyunca sahadaki en etkili oyuncusu, tartışmasız Servet'ti. Gol pası verdi, bindirmeler yaptı hatta uzatmalarda kafayla kaleye gönderdiği şut, direkten auta gitti. Hakem Cüneyt Çakır'ın ise, maç boyunca kondisyonu yerindeydi. Maçı anlatan spikerin ekran başında göremediği pozisyonları, O saha içinde hep doğru yorumladı.

Bu maçın ardından Galatasaray, önümüzdeki yılın da Avrupa defterini kapatmış oldu. Ve bu sonuçla anlaşıldı ki; kalite olmayan takımı "mekan da oynatmıyor". 11 maç kala, lig tarihinin mağlubiyet rekorunu kıran Galatasarayın, kalan maçların kaçını daha kaybedeceği ise taraftarlar arasında merak konusu. Skandal bir sezon geçiren Galatasarayda başkan, yönetim ve teknik direktörün tersten bir tarih yazmaya kararlı oldukları anlaşılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder