Sayfalar

5 Aralık 2011 Pazartesi

GALATASARAY TARAFTARI OLMAK

Mehmet AYSAN

Twitter' deki kadim dostlarımdan biri, bio' mda yazan "Profesyonel Galatasaray taraftarı" ibaresi için, nasıl oluyor diye sorunca, düşünmeye başladım. Nedir acaba Profesyonel Galatasaray taraftarlığı diye. Aklıma gelenleri de alt alta dizdim. Bilmem katılırmısınız.



Herşeyden önce, maç kaybettiği gün spor programlarını izlememek, kazandığı gün bütün yorumları ve görüntüleri onlarca kez izleyebilmektir. Maçın tekrar görüntülerini izlerken bile, heyecanlanmaktır. Yalnız başınıza maç izlerken bile, attığı gole bağırabilmektir.



Yeni çıkan formasını satın alabilmek için, para biriktirmek, alınan formayı giymeye kıyamayıp, en güzel dolapta saklamaktır. Kendi taraftarlarından bile kıskanmaktır takımı. Sadece kendine ait saymaktır. En yakın dostlarla bile, uğruna tartışmayı göza alabilmektir.



Evlilik yıldönümü, doğum günü gibi özel günlere, UEFA Kupası yıldönümünü eklemektir. Saat üçte maça girip, penaltılara kadar uzamasının ardından 18-17 kaybedip, saat onbirde stattan çıkmak, ama yine de gönül koymamaktır. Maçtan sonra, Ankaragücü taraftarları tarafından kovalanmaktır.



Kendini tanıtırken, belirtme gereği duymak, taraftarlığı apolet gibi taşımaktır. Önündeki boş bir kağıdı can sıkıntısından karalarken, kendi isminle beraber Galatasaray yazabilmektir. Kendin ne kadar kızarsan kız, başka birinin laf etmesine dayanamamaktır.



Sevmektir herşeye rağmen takımı, içinde bir yerlerde sıcacık hissetmektir. Profesyonel değil, aslında amatör bir sevdadır bu taraftarlık. Şampiyonluk maçını, oturarak izleyemiyorsanız, bu tadı siz de yakalamışsınız demektir...

1 yorum:

  1. Aynigar1905 :)5 Aralık 2011 22:30

    Profesyonel Galatasaray taraftarı olduğumu anladım, Kaleminize, yüreğinize sağlık :))

    YanıtlaSil